Сашо Димитров: Докато не спрем да гледаме в канчето на другия, нещата ще са такива

0
aleksandar dimitrov

Селекционерът на младежкият ни национален тим по футбол Александър Димитров бе специален гост в предаването „Домът на футбола” по Диема Спорт след победата над Сърбия в европейска квалификация снощи.

Специалистът остана много доволен от показаното и характера на възпитаниците си, които излязоха на трета позиция в групата зад Полша и Русия.

“Когато си победил, пътят е по-лек. Емоциите след мача бяха много добри. Те вече обаче отминаха и трябва да мислим за това, което ни предстои. Като цяло нито победите, нито загубите трябва да бъдат забравяни бързо. От всяко нещо трябва да извлечем своите изводи и да направим своите анализи. Тази победа дава още по-голямо самочувствие на състезателите, още по-голяма увереност, не че те я нямат, дори напротив”.

“Този отбор е граден много, много отдавна. Минали са много квалификации, елитен кръг, две европейски първенства, сега още една квалификация, която дай Боже я докараме до края както искаме, така че имаме самочувствието, имаме увереността. Хубаво е за другите момчета, по-младите, защото малко се подценяваме. Когато видиш състава на Сърбия, виждаш играчи, които струват по 5-10 млн., които играят в топ отбори. Нашите състезатели не са нищо по-малко от тях”.

“Както видяхте, можем да се надиграваме. Нашите играчи също могат да бъдат на тяхното място. Когато един сърбин отиде да играе в чужбина и го попитат за друг, дори и да не го е виждал, той казва, че е най-добрият. Докато при нас е друго. Друг е манталитетът ни и това трябва да променим. Докато не стане по-положителна средата, докато не спрем да се делим и да гледаме в канчето на другия, да бъдем обединени в една кауза, една цел, нещата ще са такива. Радостното е, че това е силата на нашия отбор – колективът, обединението. Ние имахме един много труден лагер, но нито един от състезателите не прояви някакъв дисбаланс”.

loading...