Съпругата на Шумахер проговори преди 50-годишния му юбилей

0
Michael Schumacher
-

Съпругата на седемкратния шампион във Формула 1 Михаел Шумахер – Корина наруши мълчанието си около състоянието на своя съпруг ден преди 50-ата му годишнина. В емоционално изявление тя заяви, че семейството й прави всичко възможно да помогне на Михаел да се възстанови след ски инцидента през декември 2013 г. и че той е в добри ръце.

Легендарният пилот пострада тежко преди 5 години, докато кара ски във Френските Алпи, и оттогава здравословното му състояние е тема, която неговите близки не желаят да коментират. Съпругата на Шумахер благодари на феновете му за подкрепата през цялото това време.

„С цялото си сърце искаме да благодарим, че празнувате 50-ия рожден ден на Шумахер с него и с нас. Може да бъдете сигурни, че той е в добри ръце и правим всичко по силите си да му помогнем. Моля, разберете, че ние следваме желанията на Михаел и държим чувствителната тема за здравето му далеч от публичността. В същото време искам да благодаря за страхотните писма и пожелания, които получаваме, и да пожелая на всички здрава и щастлива 2019 година“, сподели Корина Шумахер.

Тя допълни, че се надява феновете на Шуми да си го спомнят с неговите победи и рекорди. „Михаел може да бъде горд от това, което постигна, както всъщност сме и ние. Ето защо ние честваме годишнината му с изложение в Кьолн, публикуваме спомени и продължаваме с дарителските кампании чрез фондацията Keep Fighting. Искаме да си спомняме и празнуваме неговите триумфи отново“.

Шумахер се възстановява в имението на семейството в Швейцария. Наскоро президентът на ФИА Жан Тод разкри, че там е изгледал заедно с Михаел състезанието за Гран При на Бразилия през ноември.