Сакраменто представи официално Александър Везенков

0
aleksandar vezenkov

Отборът на Сакраменто Кингс представи едно от най-бляскавите си летни попълнения – Александър Везенков. Това се случи на специална пресконференция в „Голдън Уан Сентър“, на която участие взе и генералният мениджър на „кралете“ Монти МакНеър. Най-полезният играч в Евролигата за миналия сезон заяви, че е готов да се бори за мястото си сред най-добрите, като отново подчерта факта, че страхотното представяне на Кингс през миналия сезон е имало основна роля около окончателното му решение за трансфера му в НБА.

“Много съм щастлив и развълнуван. Това беше много важно решение в кариерата ми. Благодарен съм на цялата организация за показания интерес през последната година. Това ме прави наистина щастлив, но в същото време аз не искам да говоря много, а да показвам качествата си на паркета. Щастлив съм, че съм част от печеливш отбор – всички видяха какво направи Сакраменто през миналия сезон. Тук съм, за да помогна на отбора с опита си и с каквото е нужно, за да може тимът да печели мачове и да се представя още по-добре“, започна Везенков.

„Не очаквах, че почти всеки член на организацията ще дойде в Гърция да ме гледа, но това само показваше, че тимът искаше да ме привлече. Това имаше голяма роля във финалното ми решение. Всички членове на организацията се отнасят с уважение към мен и искат да съм тук, за което съм изключително щастлив. Както казах, аз искам да печеля. Такъв е смисълът на баскетбола. Кингс бяха фантастичен отбор през миналия сезон и играеха страхотен баскетбол, като най-важното беше, че този баскетбол беше печеливш“, заяви Везенков.

„Поставих на кантар положителните и отрицателните неща относно моето решение. Осъзнах, че тук ще имам бляскаво бъдеще и това е мястото за мен. Семейството ми, приятелите ми и прятелката ми ме подкрепят и ми помогнаха за това решение. Тук пък срещнах подкрепа от абсолютно всички относно аклиматизацията ми. Сега имам ново семейство, което много ми помага.