Саката за ЦСКА-София пред KOTASPORT: Трябваше повече идея и желание! Лудогорец са на светлинни години от останалите (ВИДЕО)

0

Бившият нападател на ЦСКА и любимец на „червените“ фенове – Стойко Сакалиев, гостува в „Студио Дерби“ на KotaSport.com. Пред водещия Георги Симеонов, той сподели мнението си за отминалото дерби между Левски и ЦСКА-София.

„Винаги е било хубаво на стадиона да има много публика. Затова трябва да има футбол в България.

През първото полувреме и двата отбора нямаха тактическа грамотност, за да стигнат до положения за гол. През второто ЦСКА беше по-мотивиран да спечели. Имаха своите шансове, не чак толкова чисти. Не се възползваха от червения картон. Трябваше да са доста по-настойчиви в оставащите 15-ина минути. Трябваше повече идея и повече желание за победа.

В ЦСКА няма типичен централен нападател, който да реализира всяка една ситуация. Али Соу се старае, развива атаката, но няма завършващата част в противниковото поле.

Всеки треньор си има своя схема. Аз мога да кажа, че като ни е предстояло дерби с Левски, винаги сме търсили победата, да покажем от първата минута, че искаме да спечелим. И двата отбора бяха по-предпазливи. Това не трябва да се случва, защото така ощетяват публиката. Няма как и двата отбора да се надяват на грешки на съперника, за да стигнат до победата.

За да играеш в ЦСКА или Левски, трябва да имаш качества. Отговорността е доста голяма. Имало е случаи, в които пристигат играчи, които нямат хъс да се докажат. В такива отбори не ти се дава време. Трябва от първата тренировка да показваш желание и да се доказваш.

Много трудно може да съпоставим пловдивското дерби с Левски – ЦСКА. Първото е само в Пловдив. Атмосферата на Левски – ЦСКА е в цяла България, самото чувство е много по-различно.

Човек трябва да се роди с манталитет на победител. Във времето иначе трудно може да придобиеш тези качества.

Лудогорец е на светлинни години от останалите отбори в България. Една от основните причини е финансирането и правилният начин, по който работят. Те вървят в правилната посока. Ако другите отбори искат да се развиват, това е пътят“, коментира Сакалиев в „Студио Дерби“ на KotaSport.com.