Съдиите в Гърция обявиха бойкот!

0
TUMBA
-
-

Гръцките съдии и официални лица обявиха, че няма да ръководят мачовете от Суперлигата в края на седмицата в знак на протест. Те планират да изразят недоволството си от опасните според тях условия на труд.

Гръцкият футбол беше помрачен от проблеми с публиката, както и от обвинения в корупция и уреждане на мачове, които разпалиха недоволството и доведоха до намаляване на посещаемостта на двубоите в страната.

Арбитрите в Гърция често са мишена на атаки от страна на запалянковците. Домовете и превозните средства на на някои от реферите станаха обект на палеж. През ноември магазинът на съдията от Атина Андреас Гамарис беше подпален.

Само преди дни, друг рефер, Тасос Папапетру потвърди, че е получил смъртни заплахи, след като е ръководил мач от местното първенство.

„През последните години гръцките и чуждестранните съдии бяха постоянна мишена, боксова круша и изкупителна жертва при прехвърляне на различни отговорности. Съобщения, които остават ненаказани. Става дума за тормоз, заплахи, вербални и физически атаки. Това са само част от проблемите ни“, казаха реферите от Суперлигата в писмо до централната съдийска комисия и Гръцката футболна асоциация.

loading...