С 3,5 милиона започва ремонтът на стадион „Академик“

0
stadion akademik
-

С 3,5 милиона лева започва втори етап на ремонта на Стадион “Академик”. Това стана ясно по време на публичното обсъждане на Бюджет 2024, пише Актуално Свищов.

Средствата са за ремонт на трибуните на градския стадион. Предстои подписване на договорите за реализиране на проекта. Предстои и трети етап на ремонта на Стадион „Академик“, коментира пред градоначалникът Генчев. Готовият проект е също за 3,5 милиона лева и по този начин спортното съоръжение става едно от най-модерните в региона.

В края на пролетта, началото на лятото започват и строителните дейности не само на стадиона, а и на другите проекти, които ще реализира Общината през годината.

Няма да има увеличение на средствата за издръжката на ОФК Академик, заяви кметът Генчев. Той бе попитан от съветник Емил Николов дали ще има увеличение. Такова най-вероятно няма да има, стана ясно от думите на градоначалника. Той поздрави настоящата управа на клуба, която успява да привлече в пъти повече средства от тези, които осигурява Общината, коментира още кметът.