Руснаци извъртяха гаден номер на Теди Салпаров

0

Гаден номер на Теодор Салпаров спретна президентът на руския волейболен клуб Газпром Югра (Сургут) – Рафаел Хабибулин. Преди няколко месеца той обяви официално оставането в клуба на либерото. През предстоящия сезон бившият национал трябваше да бъде треньор на тима, а освен това да влиза в игра, когато това се налага.

Към днешна дата обаче от Газпром Югра са се отказали от услугите на българския волейболист, който е сред най добрите състезатели в света на поста либеро.

Най-вероятно това е станало заради проблеми с финансирането на отбора, след като пандемията от коронавирус сви рязко бюджетите на спортните кубове в Русия.

Скандалното обаче е, че никой от клуба от Сургут не е уведомил за това Теодор Салпаров.

“Разбрах, че вече не съм част от тима на Сургут за новия сезон съвсем случайно. Чух се с един от треньорите на Газпром Югра, с когото работихме успешно през изминалия сезон. Обадих се да му честитя рождения ден. Споделих му, че президентът на клуба Рафаел Хабибулин все още ми се е обаждал, за да уточним подробности за работата ни през новия сезон. Тогава той ми каза: “Ти си прекалено скъп за тима на Сургут сега. Рафаел Хабибулин трябва да ти плати заплата от 50 000 евро, а за тези пари ще може да вземе двама или трима млади волейболисти.

В Русия взеха решение да няма изпадащи отбори от Суперлигата през следващите два сезона и явно това е натежало за решението на клуба. Миналата година, с моето скромно участие, се класирахме за плейофите, което дълго години не бе правено от Газпром Югра”, заяви Теодор Салпаров.

“Не е джентълменско поведението на Рафаел Талгатович. Още на 19 март, преди да си замина за България, ми каза, че разчита на мен. Три пъти говорихме за бъдещето през новия сезон и имахме мъжката си дума… Договори не сме подписвали, но до момента мъжката ни дума беше закон…”, добави Теодор Салпаров, който игра за Газпром Югра през втория полусезон на изминалия шампионат и имаше основен принос за добрите игри и победите на тима от Сургут.

“Сега вече ще е трудно да се намеря отбор. След края на миналия сезон имаше опции и за някои от топ отборите в Русия, но ги отклоних, защото държах на думата си за Сургут. Много, като че ли, не ми се ходи в Европа… При тази ситуация с коронавируса, може би е по-добре да съм си в България. Но, вече почти всички добри отбори и в България са направили селекцията си…. Нефтохимик? Имаше идея да се завърна в клуба, след като приключа още миналия сезон с Газпром-Югра, но… В Бургас вече са взели двама волейболисти на позиция либеро и са подписали договори с тях. Сега ще е по-трудно това да стане. Засега оставам в България и ще тренирам. Ще видя и ще реша какво ще правя малко по-късно”, завърши Теодор Салпаров.

0 0 vote
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments