Румен Димов: Трябва бързо да се приспособим към Трета лига! Футболът е по-различен, както и съдийството, публиката, зрителите, терените…

0
-
-

Изпълнителният директор на Созопол – Румен Димов – сподели мнението си за победата с 2:1 над Розова долина в първи мач от новия сезон на Трета лгиа – Югоизток. Ето какво написа той на профила си във Фейсбук:

ОСНОВНИЯТ ИЗВОД СЛЕД СНОЩНАТА ПОБЕДА Е БЪРЗО ПРИСПОСОБЯВАНЕ КЪМ ТРЕТА ЛИГА

– Очаквах с интерес и с малко притеснение старта на първенството в Югоизточната Трета Лига. Първо противникът Розова Долина е един от традиционно силните отбори в лигата, винаги играе с амбиция за силно представяне и предно класиране. Второ – те са отбор, който играе по – силно като гост, затваря се добре и организира бързи контраатаки чрез своите по – ниски, но бързи футболисти в атака. Добре организиран отбор са. Притеснението ми идваше от това как ние ще се приспособим към футбола и начина на игра в Трета Лига, защото наистина тук той е по – различен. По – бавен, по – твърд, с повече единоборства, с повече нарушения и съответно с повече накъсвания на играта. Много симулации за нарушения от защитаващия се отбор, бавене и пречене да се играе бърз и динамичен футбол с цел да се спечели точката, особено когато гостуваш. Съдийството също е по – по различно, публиката, зрителите, терените, стадионите, въобще наистина трябва бързо да се приспособим към условията в Трета Лига.

На Арена Созопол тези пречки и разлики не съществуват в по – голямата си част, така че ние като домакини почти няма да имаме проблеми, защото условията за игра на скорост, динамика и бърз футбол ще ги има и ще зависи до голяма степен от нас. А и двубоите в Созопол ги играем на осветление и влиянието на горещото време върху темпото на играта отпада. Снощи победихме заслужено и това бе може би най – важното на старта на първенството. Стартирахме с повече напрежение върху нашите футболисти, защото ние играем само и единствено за победа, защото нас друг резултат , с който да спечелим трите точки няма да ни удоволетворява, защото сме определяни от всички за фаворити,а и това определение ни приляга. Владеехме топката, контролирахме играта добре, но и допускахме много брак в подаванията, което улесняваше противника в защитните му действия. Те се бяха затворили на 30-я метър пред вратата си и рядко поглеждаха напред. Отбелязахме гол и това донякъде намали напрежението върху отбора. Заиграхме по – добре. Отбелязахме и втори гол, който ни гарантира победата. Две минути преди края при ъглов удар пред нашата врата допуснахме гол, но победата не подлежеше на съмнение. Победихме, но можем много повече. Отдавам го на младостта и неопитността на младите ни футболисти. Ще ни е необходимо много работа за да изградим наистина силен отбор, в което не се съмнявам. Ще ни бъде трудно, особено в първите ни мачове, но ще трябва да се приспособяваме към Трета Лига за да може по – бързо отново да се завърнем в професионалния футбол!

loading...
#
предишна статияСтанимир Стоилов: Лудогорец не отстъпва от нивото на Динамо Загреб
Следваща статияХари Кейн все още е далече от трансфер в Байерн