Румен Димов: Марек са добър отбор,но ние имаме по-добрите футболисти!

0

Спортният директор на Созопол Румен Димов говори преди мача на небесносините с Марек от поредния кръг на Първенството на родната ни Втора лига.

Г-н Димов предстои ви мач от първенството на Втора лига срещу отбора на Марек в неделя на Арена Созопол. Вашите очаквания?
– Очаквам да покажем добра игра и да победим. На Арена Созопол друга алтернатива няма. Винаги играем за победа, независимо срещу кого се изправяме. Гостите от Дупница са в подем след добрите резултати от последните им мачове. Нашите футболисти са добре запознати от треньорския екип с качествата на футболистите на Марек след видео анализ на двубоите им до момента. Те разполагат със скоростни, бързи футболисти и прехода им от фаза защита във фаза атака е добър. Контраатаката им работи добре, когато получат свободни пространства и ги използват отлично. Опит и младост има в отбора на гостите и до момента се справят добре. Но ние знаем и техните слабости, така че ни очаква вълнуващ двубой. Искам да заява, че ние имаме по-добрите футболисти и съм убеден в качествата на отбора, затова и очаквам единствено победа в неделя.
– Записахте някои неубедителни резултати в последните срещи. На какво ги отдавате?
– Направихме си анализ и знаем къде сме сгрешили и какво ни е необходимо. Гледаме само напред и нищо друго освен да спечелим трите точки в неделя не ни интересува. Липсата на резултати ни мотивира двойно, защото в тези двубои, които загубихме в игрови план играхме добре и само липсата на голове ни лишиха от по-добри резултати.
– В паузата привлякохте именно нападател – Венци Христов, който е сериозно име в българския футбол. Нуждата от голове ли ви накара да направите този трансфер?
– Всеки добър футболист има място в нашия отбор. Венци има отлични качества, които съвпадат с нашето виждане за начина на игра на отбора и съм убеден, че той може да ни помогне в много аспекти от играта и да вдигне класата на отбора. Особенно в атака. Ние разполагаме с отлични футболисти в предни позиции, които играят много добре в двете фази на играта. Аз и треньорският екип сме много доволни от тях и тяхната работа. Това са момчета с огромен потенциал и тяхната младост ни дава гаранция за развитие. Идеята ни е и с добавянето на опит от страна на Венци Христов, тези млади футболисти ще развият още повече своя игрови потенциал, а и потенциала на отбора. Но сега сме фокусирани единственно и само към мача в неделя и спечелването на трите точки.

Още един български талант ще продължи развитието си в Италия

 

loading...
предишна статияМежду Анисе и Левски има сериозно финансово разминаване
Следваща статияРазкаран от Локо Пд на проби в Берое