Румен Димов: Борбата за спасение ще бъде жестока! Всяка точка е ценна…

0
-
-

Небесносините от Арена Созопол тренираха днес на своята база, обядваха и отпътуваха за Пловдив, където утре се изправят срещу отбора на Ботев Пловдив II в мач от първенството на Втора Лига.

Тренировката премина с настроение, като преди нея старши треньорът Маргарит Димов направи видео анализ на противника. В групата не попаднаха единствено наказаният за този кръг Йохан Н’Зи и нападателят Даниел Димитров. Всички останали футболисти са налице за двубоя.

Спортният Директор Румен Димов сподели своите очаквания преди двубоя:

„Работихме добре през седмицата. Радващо, е че и Антон Узунов вече е излекуван и е на линия след много сериозна травма. Той ще ни даде дълбочина в атакуващ план. Ще ни липсва Йохан, който е великолепен футболист, но ще изтърпи наказание от една среща за натрупани жълти картони.Всички в клуба осъзнаваме значението на всеки един двубой до края на първенството и че всяка спечелена точка в плюс ще ни даде футболно самочувствие и добра база в битката за спасение. Тя е жестока и ще става още по тежка. Напрежението нараства, но както винаги съм казвал – футбол без напрежение няма и не се играе. Който не може да понася това футболно напрежение просто отпада от състава.

А особено за мен, когато играеш под силно напрежение, показваш истинските си футболни и ментални качества на спортист.
Ние като отбор ще се борим до края на първенството за своята футболна съдба в професионалния футбол, защото убеден съм, че в последния кръг от първенството ще се решава кой остава и кой ще отпадне.Ние от Созопол имаме не само качествата, но и базата, условията и всичко, което си помислите, за да сме част от професионалния футбол на България, където ни е мястото“-завърши Димов.

loading...