Росен Кирилов: Не мислим да взимаме нови футболисти! Няма нито напускащи, нито пристигащи

0
rosen kirilov

Новият треньор на Спартак Вн – Росен Кирилов – сподели пред „Мач Телеграф“, че няма да продават или да взимат нови играчи. Той е категоричен, че с този състав може да се постигне целта Първа лига.

„Развали се времето и Дунав Русе имаха проблеми с придвижването. Не успяхме да изиграем контролата, която беше предвидена с тях. С ръководството на Спартак Вн се разбрахме много бързо. Буквално с един разговор. Това, което виждам, е, че отборът е подреден и ми харесва. Спартак Вн е добре структуриран клуб. Има добри условия за работа. Хубав стадион и база. Има талантливи момчета в състава. Има една добра основа. Надявам се да направим добра подготовка. Чака ни доста работа. Дано през пролетта отборът успее да изпълни целите си. Стремим се към влизане в Първа лига. Това ни е основната цел“, започна 51-годишният наставник.

„На този етап не мислим да взимаме нови футболисти. Няма нито напускащи, нито пристигащи. Това е групата и с нея ще работим. Трябва да работим във всички линии и елементи от играта. Ще се постараем да подобрим всичко. Както в атака, така и в преходите от защита към нападение. Настроението в отбора е добро. Има шеги и закачки и работим по план. Момчетата са амбицирани да се развиват и това е радващо. Конкуренцията във Втора лига е доста сериозна. Мисля, че е по-висока от миналата година. Има пет – шест отбора, прицелили се в първите места. Предстоят ни много сериозни мачове и не бива да се отпускаме в нито един момент. Трябва да сме в отлична форма, за да печелим битките напролет. Най-сериозни конкуренти са ни Септември Сф, Добруджа, Монтана и Марек. Много сериозни състави имат и ще е интересно“, завърши Росен Кирилов.