Росен Кирилов: Имаме страх срещу отбори от топ 5

0
Rosen Kirilov

Наставникът на Витоша (Бистрица) Росен Кирилов даде своя коментар след загубата с 1:3 от ЦСКА-София в турнира за Купата на България. Бившият национален защитник заяви, че до първия гол на „червените“, футболистите от Бистрица са били по-добри спрямо съперниците си.

„В определена степен съм доволен, до първия гол бяхме по-добрият отбор, опитахме се да играем футбол. След това се опитахме да изравним. Но после ни вкараха два гола, идентични, детски голове ни вкараха. Излизаме със страх срещу Левски и ЦСКА. Притеснени сме, това не е добре. През целия мач имаше хубави атаки, но не могат футболистите ни все още да играят спокойно срещу големите отбори и да им се противопоставят.

Ако сме спокойни, само тогава можем да вземем точки срещу тях. ЦСКА е по-класен отбор спрямо Локомотив (Пловдив), нека не се заблуждаваме. ЦСКА има по-класни играчи. В един момент ми се стори, че можем да изравним, но класата на Кирил Десподов и Али Соу си оказа влияние. Играем много силно срещу отбори от нашата класа, срещу отборите от топ 5 излизаме с прекален респект, със страх, както казах. Говоря за Ботев (Пловдив), Берое, Левски, ЦСКА и Лудогорец. С отборите, които са по-близо до нас – излизаме, борим се, печелим точки, играем добре“, каза Росен Кирилов.