Рилски спортист би Черноморец в Бургас и се върна в серията

0
rilski balkan
-
-

Рилски спортист изравни резултата в полуфиналната серия с Черноморец в Националната баскетболна лига на 1:1. След като загуби първия мач у дома, тимът от Самоков спечели втората среща с 82:75.

Домакините водеха в резултата почти през цялото време и се бореха като лъвове по цялото игрище, за да заличат изоставането си от преди два дни.Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров надиграха съперника си най-вече в подкошието, където овладяха 50 борби (17 в нападение) срещу 29.

Йордан Минчев изигра страхотен мач и завърши с 26 точки и 11 борби за успеха. Чавдар Костов записа 16 точки и 8 борби, Брандън Рандълф се отличи с 13 точки и 7 борби, а дабъл-дабъл от 12 точки и 12 борби записа Димаджио Уигинс.
За Черноморец над всички с 30 точки бе Георги Боянов, като овладя и 7 борби. Джордан Тъкър отбеляза 15 точки, а с 11 и 8 борби завърши Симеон Лепичев.Следващите два мача от серията ще са на 18 и 20 май, като с първия ще бъде направено и официалното откриване на новата „Арена Бургас“. Играе се до три победи.

loading...