Режат заплатите в Арда със 70%?

0
nesebar arda 93

Ръководството на Арда предвижда намаляване на заплатите за месец април със 70%, твърди „Тема Спорт“. Мярката е вследствие на извънредното положение, което доведе до спиране на тренировките и мачовете у нас. Както е известно, играчите бяха глобени с по 30% от възнагражденията си за февруари заради слабото представяне тогава. На старта на пролетния дял кърджалийци паднаха от Славия и Ботев Враца, футболистите обаче ще получат в пълен размер заплатите си за март, въпреки че половината месец не се тренира и игра. Това ще стане на 10 април.

„Още обсъждаме нещата. Има време, ако има нещо по отношение на заплатите, ще го разберете“, заяви президентът на Арда Петър Пешев.

В клуба използват максимално паузата, за да работят по стадиона и привеждането му във вид за елита. Заради липсата на лиценз на „Арена Арда“ отборът домакинстваше на „Лаута“ в Пловдив. Теренът в Кърджали обаче вече е изцяло подменен, с нова поливна и дренажна система. Започнати са и дейности по изграждането на осветлението. Направени са изкопи за пилоните. Все още обаче не може да се каже дали, ако шампионатът се поднови през юни, Арда ще се върне да домакинства в Кърджали.

„Да, теренът е готов. Работим по осветлението и таблото. Има много време до евентуалното подновяване на първенството. Не мога да ви кажа дали ще се върнем, само гадаем. Надявам се, че ще сме готови до юни, юли. Когато стане, тогава. Работи се усилено. Взели сме всички мерки за безопасност – каски, маски, дезинфекция“, допълни Петър Пешев.

Отборът пък продължава с видеотренировките, които се провеждат онлайн.