Рецептата на Любо за победа над Левски: Смело, просто, ефикасно

0
Снимка: cska1948.bg
-

Победата на ЦСКА 1948 над Левски на старта на първенството не е толкова голяма изненада с оглед на фона на предупрежденията, които Станимир Стоилов отправяше през цялата лятна подготовка. Сюрпризиращ бе начинът, по който тя бе постигната.

В продължение на цели 40 минути домакините от Бистрица изглеждаха като боксьор, от чийто ъгъл скоро ще хвърлят бялата кърпа. Те поемаха удар след удар, олюляваха се, но някак си успяваха да се задържат на крака. В отсъствието на контузения лидер Ивайло Чочев те не можеха да контролират топката и само я изритваха напред, предоставяйки я на съперника. И сякаш му казваха право в очите: „Ела, вълчо, изяж ме“. Точно преди почивката все пак те показаха зъби, но мигове преди да поемат към тунела, Стефан Цонков бе изгонен. И нокаутът изглеждаше неизбежен…

Клишето гласи: „Треньорите си изкарват голяма част от заплата на почивката“. В 15-минутното прекъсване на съботния двубой в Бистрица, Любослав Пенев си свърши отлично работата. Сякаш той си бе помогнал с „бръмбар“, монтиран в противниковата съблекалня. Защото успя брутално да изненада съперника, който бе останал с човек повече. И го съсипа точно от тези зони, от които Станимир Стоилов хем донякъде очакваше, хем подходи лековато – с връщането на Георги Миланов в ролята на ляв бек.

Когато си играч на Любослав Пенев, нямаш право да се страхуваш от нищо. Макар и само заради името на предводителя ти. Точно това се видя от ЦСКА 1948. Тимът игра смело, просто и ефикасно. И не само че успя да победи съперника, но и го накара да се чуди как е загубил, след като е отправил 20-ина шута към вратата на Даниел Наумов. Първите 15 минути на второто полувреме домакините превърнаха във вихрушка. Действаха агресивно – точно както сините играха в началото. Напипаха слабостите на безобразния Анте Блажевич, пробваха се и по другия фланг, където бе ясно, че ще влезе заместник на контузения титуляр Цунами. Възпитаниците на Любослав Пенев се държаха нахакано и след няколко възможности съвсем закономерно откриха резултата. В тези моменти Георги Русев и Марио Топузов правеха каквото си поискат. Именно от тяхно взаимодействие падна попадението. А след това вкараха мача в желано русло. Принудиха съперника да действа през центъра, а когато там имаш биткаджии като Реян Даскалов и Карлос Охене, става по-лесно. Изглеждаше така, че ЦСКА 1948 е с човек повече, а не с по-малко.

Любослав Пенев си изигра картите по отличен начин. А тепърва колодата му ще стане по-голяма. В нея ще се завърне Ивайло Чочев, права за игра ще получат и редица от чуждестранните попълнения. Тоест потенциал в Бистрица има. Зависи как ще бъде развит и докъде ще стигне отборът. Засега обаче Любо Пенев е на правилен път и това се вижда от всички.

Янаки Димитров/ „Тема спорт“