Решават за сектор „А“ на „Лудогорец Арена“

0
ludogorets levski 15

Ръководството на Лудогорец все още не е решило окончателно дали тази пролет ще започне изграждането на сектор А на своя стадион. Очаква се становище да има през февруари. При зелена светлина строежът ще стартира през март, за да може трибуната да е готова за евротурнирите през юли.

Както е известно, от 2015-а насам поетапно бяха изградени трибуна „Моци“, сектор В и секторът за гости. Очаква се сектор А да е огледален на В и с него цялостно да бъде завършено съоръжението. Така „Лудогорец Арена“ ще има капацитет около 12 000 зрители.

При сектор А реално ще има най-малко строителна дейност, тъй като той ще бъде само увеличен и с нова козирка. Съблекалните и залите за пресконференции ще останат под трибуна „Моци“. В сектор А ще се помещават медиите и администрацията на клуба. ВИП ложата ще остане най-вероятно, както е сега – в сектор В.

Окончателна яснота за проекта и строежа се чака през февруари. За в бъдеще се планира да бъдат премахнати пилоните за осветлението и самите осветителни тела да бъдат монтирани на четирите козирки.