Рекордните 20 отбора се записаха в държавното първенство по плажен футбол

0
plajen futbol sveti nikola

Рекордно участие на държавното първенство по плажен футбол ще има през тази година. Цели 20 отбора се записаха за четирите регионални първенства, от които най-добрите два тима ще сформират осмицата за републиканската надпревара.
В София са най-много записали се състави – шест. Това са СА МВР, Вила марк, Ел Старс, Метрополитен София, Бристол Роувърс България и Нюкасъл България. Във Варна отборите са пет – шампионът МФК Спартак, Олимпик, Устрем, Одесос и ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“. В Русе също са пет – ФК Русе, Локомотив, Катеначо, Дунав Завинаги и ФК Старс (село Цар Самуил). В Бургас тимовете са четири – Черноморец, Локомотив, ФК Свети Никола, и СФК Свети Никола.
През следващата седмица ще станат ясни форматите и датите на провеждане на отделните градски първенства, след което ще бъдат проведени и технически конференции с представители на отборите. След като стане ясна програмата на националния отбор по плажен футбол, Kомисията към БФС ще утвърди и датите за държавното първенство.
Всички осем отбора, излъчени от градските първенства, ще бъдат премирани от Комисията по плажен футбол за участието си в държавния шампионат с по 1000 лева.
Наградният фонд за първенството на страната пък ще надхвърли 15 000 лева, а бонуси са предвидени и за последния отбор в крайното класиране.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашия коментар тук
Моля, въведете името си тук

Enter Captcha Here : *

Reload Image