Реал Мадрид най-после стана шампион

0
369 229 basketbol

Отборът на Реал Мадрид се поздрави със своята 35-а шампионска титла на Испания след успех 74:68 над Барселона като гост в четвъртия мач от финалната серия в Лига Ендеса. Така „белия балет” спечели битката с 3-1 победи и получи сладък десерт към триумфа, а именно – да го отпразнува в „Палау Блауграна”, домът на големия съперник. Голяма част от домакинските привърженици напуснаха съоръжението преди края на мача, тъй като в последните минути Барса просто не беше в позиция да осъществи обрат.
Изключителен мач за победителите направи центърът от Кабо Верде Валтер Таварес. Високият 220 сантиметра баскетболист се отчете с „дабъл-дабъл” от 10 точки и 15 борби. Огромен принос за втората поредна титла на Испания имаше и аржентинският пойнт гард Факундо Кампацо с 15 точки и 9 борби. 28-годишният баскетболист беше определен и Най-полезен играч в плейофите.Баскетболистите на Реал Мадрид получиха едно наистина рядко удоволствие, каквото е да вдигнеш трофея на Лига Ендеса в залата на най-яростния съперник – Барселона. „Белия балет“ за втора поредна година стана шампион на Испания и завоюва общо 35-ата си титла след победа 74:68 в „Палау Блауграна“.
Тъй като крайният изход на мача беше предизвестен, голяма част от домакинските фенове побързаха да напуснат съоръжението, за да не стават свидетели на болезнените мигове.
В същото време играчите на Пабло Ласо се насладиха на всяка секунда, а кулминацията настъпи, когато президентът на лигата им връчи шампиноския трофей.