Радостин Кишишев в Кота Спор: Няма нищо позитивно в българския футбол! Нещо да изградим – съмнявам се

0

Радостин Кишишев бе гост в предаването „Кота Спор“ на KotaSport.com. Председателят на УС на Черноморец обясни как се е стигнало до назначението му на тази позиция и разкри каква е ситуацията при „акулите“.

„Мога само да се усмихна на това, че Христо Порточанов е издигнат за президент на БФС. Видях откъде е издигната – не е сериозно. Не вярвам самият той да иска да се върне във футбола. Очаквам и Ивайло Дражев да се кандидатира, и Вальо Михов… Всеки си има някаква позицийка в някой и който има глас казва „Искам да издигна този и този“. Смешно е всеки един отбор да може да издига кандидатури. Задължително е във футбола ни да има личности като Порточанов, но те вече липсват.

Имената на Стилиян Петров и Димитър Бербатов се спрягат за този пост, защото са били големи футболисти. Дали са много на България. Хората очакват да помогнат. Но тези хора не живеят в тази действителност. Отделно не съм сигурен, че Бербатов иска да влиза в тази реалност, да не използвам някоя мръсна дума“, коментира Кишишев.

„В школата в Разград, колкото и професионално да се работи, трябва им конкуренция, за да израстват. Да, няма юноши в първия им отбор, няма и да има никога. Защото се купуват футболисти за по 5-6 милиона евро. А се дават заплати в треньорския щаб 1000 лв. Не искам да ги упреквам, не е моя работа, но това е моята гледна точка. Не може със заплата 1000 – 1500 лв. да създадеш талант за 10-20 милиона, няма как. Това е една от причините да нямаме таланти, които да да конвертируеми в Европа. Много от треньорите в школите са колкото да дойдат, да хвърлят топката и да си тръгнат. И казват, че за 800 лв. – толкова.

Няма нищо позитивно в българския футбол. Защо търсите позитивно? Аз не виждам позитивно. Всички се борим в тази кал. Всички доизживяваме този футбол. Това е. Позитивно е да дойдеш, да работиш, да видиш щастливи хора, да ги тренираш и евентуално да чакаш в събота добра игра и позитивен резултат. Нещо да изградим – съмнявам се“, сподели още Радостин Кишишев в предаването „Кота Спор“ на KotaSport.com.