Радо Стойчев съди Резенде, Нгапет и всички звезди на Модена

0
-
-

Радостин Стойчев ще заведе съдебно дело срещу волейболистите на Азимут (Модена), които по безпрецедентен начин го атакуваха публично и поискаха напускането му.

Миналата година двамата капитани на италианския тим – Бруно Резенде и Ървин Нгапет, заедно с почти всички останали състезатели участваха в телевизионно предаване.

Там те заявиха, че не биха работили повече с българския специалист.

Някои от присъстващите в шоуто Barba e Cappeli разказаха различни случки и се обявиха против поведението на Стойчев.

Впоследствие бившият национален треньор, който отказа да води България на олимпиадата в Лондон заради конфликт с федерацията, бе уволнен.

Още в началото на лятото той заведе дело срещу президента на клуба Катя Педрини. Сега обаче той планира да съди за клевета и всички присъствали в предаването играчи.

Самият Стойчев заяви пред италиански медии, че за момента предпочита да запази мълчание.

След десетина дни щяло да има повече информация по случая.

Очаква се делото да започне през март, а разпитването на състезателите вероятно ще отнеме доста време. Инициаторите на атаката срещу българина – Бруно Резенде и Ървин Нгапет, напуснаха „Азимут“ и вече са играчи съответно на „Кучине Лубе“ (Ит) и „Зенит“ (Казан).

Според българския треньор те са имали договорки с новите си клубове преди въпросното телевизионно участие. Договорът на Стойчев бе за срок от 2 години, но бе прекъснат преди да изтече първата и той търси сериозна компенсация.

През лятото специалистът, който спечели всичко възможно с „Трентино“, започна работа като спортен директор в „Шчечин“. Той успя да привлече куп звезди, начело с Матей Казийски, но само след няколко месеца отборът се разпадна заради финансови проблеми.

loading...