Променят формата на Световното клубно първенство

0
SOKOLOV

Световното клубно първенство по волейбол за мъже тази година ще се проведе в нов формат и редуциран брой отбори участници. Според новите правила в първия етап двубоите ще се играят всеки срещу всеки. На полуфиналите първият ще се изправи срещу четвъртия, а вторият – срещу третия. Надпреварата е насрочена по едно и също време с турнира при жените – в периода 3-8 декември.
През последните няколко години броят на отборите, участващи в турнира, бе осем. Сега обаче те са намалени наполовина. Така за престижния трофей ще се борят шампионите на Южна Америка Сада Крузейро (Бразилия), шампионът на Азия Шахдари Варамин (Иран) и финалистите от Шампионската лига Кучине Лубе Чивитанова (Италия) и Зенит Казан (Русия) – с национала Цветан Соколов в състава. Последният шампион от надпреварата – Итас Трентино (Тренто), няма да вземе участие.
Името на страната, която ще бъде домакин на турнира, все още не е известно. Според информацията това ще е Бразилия, някои източници пък посочват китайския град Нинбо като основен кандидат.