Прокуратурата закова убиеца на Феро с 60 обвинения

0
ferario
-

Окръжна прокуратура-Ловеч внесе обвинителен акт и предаде на съд Начо Пантелеев от Лясковец, причинил катастрофата, при която загина Ферарио Спасов. Повдигнато му е обвинение за извършено пътно нарушение със значително превишение на скоростта, информира „Нова телевизия“.

 

„Не е било осигурено необходимото странично разстояние между участниците, застрашил е другите превозни средства. Деянието е с висока обществена опасност. Панталеев е допуснал 60 фрапиращи нарушения на пътя в рамките на 6 месеца преди катастрофата – шофирал е с над 100 км/ч, в това число в населени места. При два случая се е движил с 248 и 268 км/ч – излизайки от едно населено място и влизайки в друго. В рамките на една година има 2 наказателни постановления и 10 електронна фиша, извън споменатите нарушения“, обясниха от обвинението.

Очаква се насрочване на разпоредително заседание в следващия един месец. Петорна автотехническа експертиза показа, че Пантелеев е карал със 75 км над допустимата скорост със 165 км/ч.

Спасов загина на 11 ноември на пътя София – Варна, при сблъсък между два автомобила. Колата на Панталеев удря отзад тази, управлявана от футболния специалист и той загива на място.

Водачът, причинил произшествието, бе задържан, но по-късно беше освободен, без прокуратурата дори да му отнеме шофьорската книжка. Повече от 40 часа след инцидента прокуратурата все пак му взе свидетелството за правоуправление.

Впоследствие обвинението срещу Начо Панталеев бе преквалифицирано като особено тежко, което заплашва извършителя с от 5 до 15 години затвор. Той има и забрана за напускане на страната.