Президентът Румен Радев откри световните първенства по таекуондо в София

-
-

Президентът на България Румен Радев откри световните първенства по таекуондо за кадети и юноши и девойки, които стартираха вчера, 2 август, в „Арена Армеец“. Преди това държавият глава, който е патрон на събитието изгледа невероятното шоу, което показа  демонстративния отбор на световната федерация по таекуондо.

„За мен е огромно удоволствие и чест да ви приветствам с откриването на световното юношеско първенство. Векове наред древните бойни спортове развиват съвършенството на физиката и на характера. Възпитават дисциплина и отговорност, уважение не само към партньора, но и към противника. Днес таекуондо е един от най-популярните спортове, но не само това, той се утвърди като символ на мир и добросъседство. Искам да поздравя домакините, организаторите и множеството доброволци за това, че ни правите свидетели на това най-значимо спортно събитие за годината. Давате ни възможност да се насладим на невероятните умения на бъдещите световни и олимпийски шампиони в този невероятно атрактивен спорт. Искам да поздравя всички треньори и родители за вашата ангажираност, всеотдайност и енергия, с които мотивирате тези млади хора и им давате възможост да се развиват като силни и уверени личности не само в спорта, но и в живота. А на вас скъпи състезатели пожелавам крепко здраве и още много спортни успехи. Бъдете пример за утвърждаването на принципите на честната игра и на ценностите на физическото възпитание и спорта. Използвайте случая на това невероятно световно спортно събитие за да градите партньорство и приятелство, за да имаме сигурен и мирен свят“, заяви при откриването Румен Радев.

Снимка: БФ по олимпийско таекуондо

Президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев пък благодари на държавния глава за присъствието му в залата, въпреки огромната му ангажираност през днешния ден.

Скъпи атлети, треньори, но най-вече учители. Учители, защото това, което таекуондо прави не е просто спортисти, ние се опитваме да се превърнем във фабрика за личности – силни, смели, модел за подражание в обществото. Днес имам високата чест да представя пред вас патрона на двете световни първенства и на Генералната асамблея – човекът, който показа какво значи неговата дума. Днес беше назначено новото служебно правителство и аз наистина, не мислеху че той ще намери време за нас. Дадената дума е повече от всичко, за хората, които знаят какво означава това. За другите това е без значение. За мен е чест да представя президентът на България Румен Радев. От името на всички спортисти, но най-вече на тези в бойните изкуства и по специално на олимпийското таекуондо, мога да кажа само едно голямо благодаря за моралната подкрепа, който ни дава сили да работим дори в тези тежки времена. Благодаря ви много господин президент“, заяви  Слави Бинев и допълни:

„За нас е огромна чест тук сред нас да е и нашия лидер – президентът на световното таекуондо д-р Чо. Искам да изкажа огромната си благодарност, че той се довери на малка България да организира за първи път две световни първенства и Генералната асамблея – най-високия форум на нашия спорт. Благодаря ви господни президент“, каза още Бинев и се обърна към легендата на българския и световния спорт – Христо Стоичков, който беше официален гост на церемонията по откриването.

Искам да изкажа и огромната си благодарност за огромната подкрепа, която ние получаваме от един голям спортист. Не казвам само футболист, защото той е олицетворение на всички мечти на българските спортисти. С неговите успехи не само на стадиона, но и в живота, той е вдъхновение за всички млади хора. Аз казвам това не само като негов приятел, казвам го като българин. За мен е гордост, той да подкрепя българските спортисти, защото ние имаме огромна нужда от това. Много ти благодаря“

loading...