Президентът на Световната минифутблона федерация идва в София по покана на БАМФ и БФС

0
Filip Juda
-

Г-н Филип Джуда пристига в София днес за двудневно работно посещение. Шефът на Световния мини футбол ще има аудиенция при президента на БФС и член на изпълнителния комитет на УЕФА г-н Борислав Михайлов. След това предстои работна среща и с вицепрезидента на футболната централа г-н Атанас Фурнаджиев, който е част от маркетинговата комисия на УЕФА. Основните теми на разговор ще бъдат свързани с интеграцията на мини футбола като инструмент за популяризиране на футбола сред феновете и подрастващите, както и взаимовръзката между двата формата.

Натоварената програма на чехът ще продължи със заседание с ръководството на БАМФ относно прогресиращото равитие на мини футбола у нас и партньорските отношения с БФС и Министерството на младежта и спорта, които са светъл пример и за останалите европейски мини футболни структури. Ще се обсъждат силните позиции на БАМФ в Световната и Европейската федерация по мини футбол и глобалните перспективи пред любимата на милиони хора по света игра.

Посещението на г-н Джуда съвпада и с друго празнично събитие – награждаването на призьорите от десетото юбилейно издание на „Английската неделна лига“, което ще се проведе тази вечер. Отборът на Малки страсти, които спечелиха първенството за четърти пореден път ще бъдат наградени лично от човек номер едно в мини футбола.