Президентът на Нефтохимик поиска да ги обявят за шампиони

0

Следващата седмица Управителния съвет на БФВолейбол ще решава бъдещето на волейболните първенства у нас, с оглед на обявеното извънредно положение поради разпространението на коронавируса. Бе обявено, че има три варианта за завършване на шампионатите, като те ще бъдат разисквани на предстоящия УС.

BGvolleyball.com потърси мненията на клубовете в Суперлигата, като предоставя на читателите техните позиции. Започваме с настоящия шампион Нефтохимик 2010 (Бургас), който е и водач във временното класиране на Суперлигата преди прекратяването на първенствата. Ето какво каза за BGvolleyball.com президентът на Нефтохимик 2010 Огнян Томов:

„Обосновавайки се на това, че към момента в сезон 2019/2020 в Суперлигата при мъжете са изиграни 90% от срещите в редовния сезон и съгласно получената заповед на Министъра на спорта Красен Кралев от 13.03.2020, който преустановява провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, и въз основа на положението в България и очакваното продължение на тази забрана, то нашето предложение е:

1. Запазване на моментното класиране в Суперлигата и обявяването на първите три отбора в класирането за – шампион, вицешампион и бронзов медалист.

2. Съгласно разпоредбите на CEV и броят на квотите на български отбори за евротурнирите, тези отбори да представляват България.“