Президентът, министърът на спорта и кметът на Бургас откриха официално „златната“ „Арена Бургас“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

0
arena burgas (11)
-
-

Зала „Арена Бургас“ най-накрая бе официално открита. Това трябваше да се случи преди около 5 години. Оттогава – досега откриването бе многократно отлагано. Оскъпяването на строителството пък достигна двоен размер на предварително заложените средства и до момента е съоръжението струва около 80 милиона лева. В тази връзка извършват проверки за присвояване на публични средства.

Чутовен скандал и поредна безсрамна лъжа с “Арена Бургас”! Ето как ще открият “златната” зала (СНИМКИ)

Естествено, за откриването на новото „златно“ бижу на Бургас присъства кметът Димитър Николов. Случайно или не, събитието съвпадна с днешния рожден ден на градоначалника. На церемонията, да се отъркат в славата, присъстваха и видни представители на ГЕРБ. Лентата бе прерязана и от министъра на младежта и спорта – Весела Лечева.

Иначе, зала “Apeнa Бypгac” е на пет нива. Тя е единствената в страната, която отговаря на всички изисквания, позволяващи домакинството на европейско и световно първенство по лека атлетика на закрито. Освен всички лекоатлетически дисциплини, в нея ще могат да се практикуват xaндбaл, бacкeтбoл, бoйни cпopтoвe, вoлeйбoл, художествена гимнастика и много дpуги спортове. Съоръжението включва 3 тpeниpoвъчни зaли, тpиeтaжeн пapкинг, както и допълнителни обслужващи помещения.

Припомняме, че днес ще се проведе и първото спортно събитие в „Арена Бургас“. От 19:00 започва мач №3 от полуфиналната серия на Националната баскетболна лига между Черноморец и Рилски спортист. Входът е свободен. Всеки посетител ще получи на някой от трите пункта на входа на съоръжението безплатен билет с указано място за сядане.

loading...