Последен шанс за Ботев (Вр)

0
botev vraca otbor
Снимка: facebook.com/BotevVratzaOfficial
-

„Докато има надежда, ние имаме шанс да се борим за своето спасение“, каза старши треньорът на Ботев Враца – Христо Янев – преди старта на плейофите. Тази вечер тимът му гостува на Пирин в Благоевград в изключително важен мач, който реално е за 6 точки.

Само победа би запазила живи шансовете на Ботев да остане в елита. При успех врачани ще се доближат само на 3 пункта от Локомотив София и баража за оцеляване. Червено-черните ще гостуват на Хебър в неделя.

Напрежението в лагера на гостите преди двубоя с Пирин обаче бе голямо. Съществуваше дори вариант играчите да бойкотират визитата. Причината – поредното забавяне на плащанията. Бунтът бе потушен с по 1000 лева, като част от заплатите за февруари. На състезателите е било обещано след визитата на орлетата пак да има плащане. Доста от чужденците са коментирали помежду си, че могат да разтрогнат още сега. Те обаче за момента ще останат, за да опитат да помогнат на отбора за спасението.

При всички положения обаче през лятото голяма част от футболистите ще се разбягат от Ботев. Отделно, срещу клуба има и сигнали за съмнителни мачове.

Въобще положението при врачани не е никак розово и това се отразява на отбора. Наставникът Христо Янев прави всичко по силите си да държи състезателите в кондиция и да ги мотивира максимално. А тази вечер на тима му предстои първият финал, последен шанс в битката за оцеляване. Пирин дори и да сбърка, има къде да се поправи, докато всяка грешна стъпка за гостите ще означава приближаване към Втора лига. В клуба вече мислят и върху такъв развой, довериха от стадиона под Околчица./ „Тема спорт“

Куп европейски клубове идват за ас на Левски