Порточанов предлага Митко Събев за шеф на новия Черноморец

0
-
-

Историята на бургаския футбол познава много превратности. Понастоящем тази игра е почти стъпила на дъното в морския град. Ние ви предлагаме статия от 2005 година, която показва какви са били тогава реалностите на футбола в Бургас. Публикуваме я без никаква редакторска намеса.

 

„Членът на Изпълкома на БФС и общински съветник в Бургас Христо Порточанов предложи настоящият шеф на изпадналия в „Б” група Нафтекс Митко Събев за председател на надзорния съвет на новия бургаски клуб, който ще се появи след обединяването на Нафтекс и общинския Черноморец 919, съобщава всекидневникът „24 часа”. Порточанов добави, че ще настява в управата на новосформирания отбор да бъдат само хора, които разбират от футбол и милеят за спорта в крайморския град.
„В зависимост от това кои хора ще влязат в надзорния и управителния съвет на обединения клуб Черноморец (Бургас) ще определя моето лично отношение към бъдещето на клуба”, коментира той. „Що се касае до управителния, категорично съм там да са само футболни хора, без никакви лаици. Гордея се с хората, които изпълняват тази функция в Черноморец 919 и те бяхя избрани по мое предложение”, добави Порточанов и същевременно потвърди думите си, че не желае вече да се занимава с клубен футбол.
По същото време в Бургас бяха организирани пунктове за събиране на подписи срещу идеята за обединяване на двата отбора, където до този момент бяха събрани 500 подписа.
„Това е гавра с бургаския футбол. Ние не щем тяхната емблема, ате не искат да стъпят на нашия стадион”, коментираха ултрасите на Нафтекс.“

loading...