Попето разкри пред KOTASPORT докъде е с възстановяването и отсече: Ако при Стоилов някой си позволи своеволия… (ВИДЕО)

0
-

Ивелин Попов гостува в “Студио Дерби” на KotaSport.com. Той е част от инициативен комитет за изграждането на паметник на легендата на Левски Георги Соколов.

„Много хора, които сме вътре в клуба, очаквахме тази победа над ПАОК. Много хора знаят какво сме си говорили помежду ни. Атмосферата е добра. Знаете кой е треньор, кой е ръководител. Те много добре знаят рецептата как се побеждава в Европа”, каза Попов.

“На финалната права във възстановяването съм. Контузията не беше лека, имаше разкъсани влакна на сухожилието. Благодарности към целия медицински екип на „Герена”. Надявам се скоро да започна да тренирам и с момчетата. Под ръководството на Станимир Стоилов няма как да не тренираш сериозно. Ако някой си позволи своеволия – един път, втори път и третият път си заминаваш. Не се вижда голямата амбиция в младите. Глобално го има този проблем. Самият проблем не е в базите, а в самите деца. Те нямат тази амбиция, не искат да се развиват и гледат лъскавата част на страната. Със седене във фейсбук и инстаграм футболист не се става. Има и други отбори със страхотна база, които не са произвели футболисти. Всички родители във всяко дете виждат Меси. Когато футболът ти е на първо място, нещата ще се получат. Като си малък имаш три задължения – да учиш, да слушаш родителите си и да тренираш”, добави той.

“През последните 5 години не се правят сериозни трансфери. Говоря от порядъка над 500 хил. евро. Отстъпваме в мисленето. Не са по-технични, по-бързи. Самото мислене ни е по-объркано. Двама футболисти от чужбина ми се оплакаха, че било трудно и скучно. Кое е трудното, кое е тежкото? Когато излезеш в чужбина, забравяш за приятели, събирания по дискотеки и ресторанти. Имаш 10 години в чужбина, за да си уредиш живота. Когато се прибереш да покажеш с опит и желание на младите да следват този път”.

“Аз каквото кажа се случва. Не познавам новият национален селекционер, но съм на 99% сигурен, че ще има по-добри резултати от Ясен Петров. Това мога да го гарантирам. Никой не задаваше въпросите, никой не питаше. Може да излязат наяве много неща. Не може да не се викат футболист, защото не бил весел за колектива. 27 или 28 мача имаме три победи – едната над Гибралтар. Как при Петър Хубчев тези футболисти се класираха за бараж? Сега модерното – дал съм шанс на млади футболисти – 68 футболисти. Тотално сбъркана политика. Базата е открита за всички, някой да отиде да види за какво става дума при Ясен Петров. Неговото поведение към мен е такова, а аз такива хора не уважавам”, продължи той.

“Много се надявам нашият клуб да преодолее ПАОК. Като българин пожелавам успех на всички български отбори. Искам всички да отидат колкото се може по-напред. Искам левскарите и феновете на другите отбори да ходят на европейски мачове. Искам държавата, ако може, да започне да помага да се строят нови стадиони”.

“Обръщам повече внимание на нашия отбор, когато играе. Впечатленията ми са, че има много хора, които демонстрират високо самочувствие без покритие. Не мога да си обясня на какво се дължи това. Има 4-5 отбора, които играят хубав футбол и се получават хубави мачове”, завърши Попов в “Студио Дерби” на KotaSport.com.

loading...
#
предишна статияЮношите на Евробаскет участваха на международен камп в Ахелой(СНИМКИ)
Следваща статияПепи Димитров пред KOTASPORT: Ние не сме просто футболен клуб, а явление! Опитваме се да върнем Левски отпреди 9 септември (ВИДЕО)