Поне трима нови в Берое

0
beroe

Берое ще привлечен поне трима нови играчи за следващия сезон. Цел номер едно за лятната селекция е подсилването с централен нападател. Реално в момента на върха на атаката като типичен таран Александър Томаш има само ветерана Мартин Камбуров, който наскоро удължи договора си за още година, пише „Тема спорт“. Зелените вече са набелязали играч от чужбина, но засега името му се пази в тайна. Ще бъдат привлечени още халф и защитник. Очаква се те да са договорени за старта на лятната подготовка, който е планиран за 10 юни (понеделник). Тепърва спортно-техническият щаб ще уточнява датите за лагера, който ще е в Банско. Вероятността някой от новите да е от България е много малка, довериха от клуба.

Берое ще запази гръбнака на тима си. Нови договори ще подпишат Вандерсон, Ерол Алкан, Матеус Леони и почти сигурно Иван Бандаловски. Очаква се заралии да се разделят с Владимир Гаджев и Иван Минчев. Първият се контузи и скоро едва ли ще е готов за игра, а вторият разочарова напоследък и с Ботев Пд остана на пейката.

„В главата си вече имам варианти за това кой остава и кой напуска. Казах на играчите в началото на плейофите, че от тези мачове аз и екипът ми ще решим кои ще останат и кои ще бъдат освободени. Но при всички положения искам гръбнакът да остане. Защото, ако си разпродадем пак футболистите или освободим много играчи, ще трябва наново да градим тим, а това е нов шестмесечен период на адаптация. На някои им трябва и година“, категоричен бе Томаш пред клубната телевизия на Берое след успеха в Пловдив.