Полицията в Пловдив на крак за Ботев – ЦСКА-София

0
policiq
-

Полицията в Пловдив е предприела необходимите мерки за охрана на обществения ред във връзка в провеждането на футболната среща между отборите на Ботев Пловдив и ЦСКА-София, информираха от Областната дирекция на МВР. Мачът между двата тима от 10-ия кръг на Първа лига е в петък от 20:00 часа на стадион “Христо Ботев”.

Преди, по време и след приключване на двубоя служителите на реда ще се грижат  за пътната безопасност и недопускане на противообществени прояви на територията на целия град. Осигурено е засилено присъствие на патрулиращи полицейски екипи, които да реагират незабавно на всеки сигнал за нарушение, уточниха още от ОДМВР – Пловдив.

На изградените контролно-пропускателни пунктове в района на стадиона ще бъдат извършвани щателни проверки на всички посетители, а за да се избегне струпване на желаещите да гледат мача, входовете на спортното съоръжение ще бъдат отворени от 17:00 часа. Униформените няма да допускат лица без документ за самоличност; под въздействието на алкохол или наркотици; с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия; малолетни без пълнолетен придружител. При установяване на забранени предмети и вещи, притежателите им ще бъдат отвеждани и задържани в полицейския арест. Всички нарушители ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Създадена е организация привържениците на гостуващия отбор да бъдат посрещани от полицейски служители на километър 118 на АМ „Тракия“ посока Бургас /паркинг на ресторант „Хепи“/ и на път II-86 /до кръгово кръстовище с Асеновградско шосе/, след което превозните им средства групово да бъдат съпроводени за паркиране на ул. „Димитър Ризов“.

Със заповед на кмета на община Пловдив за времето от 18:00 до 23:00 часа ще бъде спряно изцяло или поетапно движението на МПС и автобуси от масовия градски транспорт по следните участъци от пътната мрежа:

–  бул. „Източен“, от кръстовището с бул. „Княгиня М. Луиза“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург”;

–  ул. „Богомил“, от кръстовището с бул. „Източен” до кръстовището с ул. „Лев Толстой“;

–  ул. „Димитър Ризов“ и ул. „Цветан Лазаров“, от кръстовището с бул. „Освобождение“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург“;

–  ул. „Варшава“, от кръстовището с ул. „Богомил“ до кръстовището с ул. „Славянска“.

loading...
#
предишна статияЗа историята в Шампионска лига
Следваща статияМоуриньо не е забравил за Лудогорец