Пирин с много ценна победа срещу Крумовград

0
pirin
Пирин победи Крумовград с  1:0 и спечели много ценни три точки в битката за оцеляване. По този начин орлетата взеха и живителна глътка въздух.
Гостите влязоха по-активно в срещата и играта се водеше предимно в половината на Пирин, но до сериозни опасности пред вратата на Максим Ковальов в първите 10 минути не се стигна. Единствено Серкан Юсеин пробва изстрел от дистанция, при който обаче топката излезе в аут. Изключително лошият терен в Благоевград затрудняваше и двата отбора, а първи от него се „опари“ Алекс Колев. При опита му да шутира в 12-ата минута топката отскочи странно и нападателят на Крумовград за малко да прехвърли стадиона.
Първият голов шанс бе за Пирин и дойде в 21-ата минута. Калоян Пехливанов не се справи с дълго подаване към Юго Комано и французинът излезе очи в очи с Янко Георгиев. Нападателят обаче не успя да преодолее стража на гостите, който предвидлимо скъси дистанцията между двамата. Две минути след това Вячеслав Велев проби отдясно и центрира към Китан Василев, който обаче с глава не успя да отправи опасен удар.
Половин час след началото на двубоя феновете на Пирин изненадващо започнаха да обиждат вратаря на гостите Янко Георгиев, който миналия сезон игра в Пирин. Той обаче не им остана длъжен и и отговори с неприличен жест.

Александър Георгиев настъпи много грубо по десния глезен Аймен Суда, като съдията Васил Минев първоначално не свири дузпа за Пирин, но след намесата на ВАР бе привикан да преразгледа ситуацията. Минев промени първоначалното си становище и посочи бялата точка, а също така показа жълт картон на Георгиев.

Венцислав Бенгюзов реализира дузпата, пращайки топката в десния ъгъл, а Янко Георгиев се хвърли вляво.

Крумовград бе близо до това да изравни резултата в 63-ата минута. Рапосо центрира в наказателното поле на Пирин, където Джуниет Али изпревари Андрей Йорданов и стреля с глава, а топката се спря в напречната греда.

Александър Георгиев стреля от границата на наказателното поле на Пирин в 72-ата минута, но много неточно в аут.

Съдията Васил Минев свири дузпа за Крумовград в 74-ата минута след намесата на ВАР. След изпълнение на тъч, топката стигна до наказателното поле на Пирин, където Андрей Йорданов действа разконцентрирано и топката го удари по дясната ръка. Съдията първоначално подмина ситуацията, но след като бе извикан от Георги Кабаков да разгледа на ВАР, посочи бялата точка.

Александър Колев изпълни дузпата, стреляйки в левия ъгъл на вратата на Пирин, но Максим Ковальов се намеси страхотно, спасявайки.

Нападателят на Крумовград опита да направи добавка, но вратарят на Пирин отново се намеси отлично, а след това бе фаулиран.

До края на мача резултатът остана непроменен.