Пирин понесе нов удар

0
aimen suda
Снимка: facebook.com/OfkPirinEoodBlagoevgrad

Треньорът на Пирин Олександър Бабич ще има големи трудности по сглобяването на състава за домакинството на Хебър. Причината е, че проблемите за него се трупат един след друг. Наказани за мача са двама основни играчи – капитанът Александър Дюлгеров и халфът Венцислав Бенгюзов.

Украинският специалист обаче получи и друг удар. Плеймейкърът Аймен Суда се контузи, съобщава „Тема Спорт“. И наставникът със сигурност ще трябва да си прави сметката без него както за срещата с пазарджиклии, така и за гостуването на Крумовград, което е на 17 март, неделя, от 12:45 часа. А не е ясно кога ще може да го ползва след паузата в първенството.

Ключов за орлетата е двубоят с Хебър. В момента Пирин е 14-и с 20 точки. Тази позиция праща на бараж за оставане в елита. Пазарджиклии пък са с три пункта повече на 13-ото място. И с победа орлетата ще задминат съперника. Причината е, че се наложиха над него с 2:1 през есента на „Георги Бенковски“.

В същото време ръководството на благоевградчани продължава да чисти стари задължения. В клуба са уверени, че ще получат професионален лиценз и за следващата кампания, след като наваксаха с плащането на заплати – в момента на играчите не се дължат месечни споразумения, а наред с това се споразумяха и за разсрочено плащане на дълговете към НАП.

Очаква се през следващия месец пък да бъде направено и дружество, в което дялове да имат няколко инвеститора, които ще осигуряват издръжката на клуба. Акции ще има и община Благоевград.