Пирин (Бл) чака 1,7 милиона лева, с които да се спаси

0
pirin cska (11)
-
-

Пирин може да бъде спасен с 1,7 милиона лева до края на сезона, твърдят общинари от Благоевград. Парите са извън тези, които би могла да отпусне новата общинска управа. Пирин има да получава сериозни суми по договори за реклама, плащания от ЦСКА-София по преотстъпването на Бисмарк Чарлз. Най-малко 400 000 лева се чакат в клуба от телевизионните права и още толкова от фонда за солидарност на УЕФА. Важното е, че по-голяма част от тези суми трябва да влязат в клуба в началото на следващата година. Ако това се случи, Пирин със сигурност ще запази финансово спокойствие поне до лятото на следващата година. Така например договорът с ЦСКА-София е с падеж януари, твърди един от общинските съветници в Благоевград Димитър Урдев.

Както е известно, след местните избори новият кмет Методи Байкушев разкри, че Пирин има огромни задължения – над 270 хиляди лева към доставчици и футболисти.

„Всъщност клубът има огромни дългове и точно нула лева по сметките“, посочи Байкушев.

Общината преведе 7 000 лева на клуба, за да могат да се проведат следващите мачове, които средства са част от субсидията за детско-юношеската школа./ „Мач Телеграф“.

loading...