Петров: Как да ги успокоя в съблекалнята, за мен си беше гол

0
svetoslav petrov

Старши треньорът на Етър Светослав Петров остана разочарован след нулевото равенство срещу Крумовград от 29-ия кръг на efbet Лига.

„Мисля, че стана един здрав мач с много единоборства, нямаше изразено преимущество при някой от двата отбора. Искам да поздравя Генчев за отбора, който е изградил и стила, по който играе. Не мога да не бъда доволен. Имахме 3-4 ситуации, които бяхме задължени да развием по-добре, за да отбележим. За мен, голът, който ни отмениха, е чиста ситуация. Главният каза, че има нарушение и игра с ръка. Как да ги успокоя в съблекалнята, за мен си беше гол“, заяви той минути след края на мача във Велико Търново.

„Мисля, че ще продължа да давам шанс на младите, но който заслужава и който покаже добра игра, той ще получи шанс. Който заслужи, той ще играе. Трябва да даваме възможност на повече млади момчета и ще опитаме да го направим в следващите мачове. Не пускам младите, защото сме отписали сезона, а защото заслужават да играят и имат потенциал, който няма как да развият, ако не играят“, каза той за младите футболисти на Етър.

„Специално за отношение в последните 2-3 мача, не мога да бъда недоволен. Трудно е, някои от чужденците не говорят и английски, но се справяме. Проблемите ни са от друго естество и трябва да ги решим, ако “

„Надявам се, че ще ги решим“, каза той за неспортно-техническите проблеми в отбора.

„Очаквам един сериозен мач, защото мисля, че вече се вижда почеркът на Ицо Янев. Вчера загубиха от Ботев Пловдив, но играха равностойно. За тях мачът е на всяка цена, но ще опитаме да им се противопоставим и да играем футбол, защото за мен е изключително важно отборът ми да играе футбол“, завърши Петров.

Генчев: Налага се да импровизираме, да използваме футболисти на нетипични позиции