Петър Витанов: ЦСКА има проблеми в нападение! За да станеш шампион, се иска много повече от играта срещу Ботев (Вр)

0
cska otbor (3)
Снимка: cska.bg

Бившият футболист на ЦСКА – Петър Витанов-Патрика – сподели пред „Мач Телеграф“ мнението си за победата на ЦСКА-София над Ботев Bp с 3:0. Той заяви, че е останал доволен от играта, но отборът е подходил лежерно в началните минути и ако това се случи и в мача с Черно море във Варна, „червените“ ще имат проблеми.

„Доволен съм от представянето на отбора срещу Ботев Bp. Играха силно. Проблемът е, че „червените“ започнаха лежерно и съперникът ни създаде положения в първите минути. Имаше две или три ситуации пред нашата врата в хода на мача. Ако беше някой по-класен отбор, можеше да ги реализира. Първият гол на Вион падна в точен за ЦСКА момент. Трябва да го отличим, защото вкара два блестящи гола. Особено второто попадение беше уникално“, започна Витанов.

„ЦСКА има проблеми и в нападение. Каранга се бори, но му липсва още игрово време. Влязоха тежко, но резултатът е добър. Трябва повече да се играе по крилата. Добре се включиха и момчетата, които влязоха като резерви. Можем да отличим и тримата норвежци. Играха силно. Хареса ми завръщането на Юрген Матай. С всеки един мач ще влиза в по-добра форма. С него в дефанзивен план ще сме по-силни. Вион вкара два гола, но от друга страна през неговата зона се създадоха две опасности пред Евтимов, но се раздаде много като цяло. Митко Евтимов също заслужава да го похвалим. Като стил на играта „армейците“ не предложиха нещо ново. След като стана 1:0, започнаха да контролират срещата. Трябва да кажем, че, за да станеш шампион, се иска много повече от играта срещу Ботев Враца. Още класа трябва в нападение. Тепърва предстоят тежките мачове. Сега отборът гостува във Варна на Черно море. Ако искат да станат шампиони, не бива да допускат нито една грешка до края на сезона. Естествено ще разчитаме и на това Лудогорец да сбърка някъде“, продължи той.

„Принципно ЦСКА играе добре във Варна. Черно море са много силен отбор и затова са в челото на класирането. Ще е трудно, защото са много силни и Илиан Илиев е направил много стабилен отбор. Ако ЦСКА влезе срещата както срещу Ботев Враца, си мисля, че ще имат проблеми. От първата секунда играчите трябва да влязат с настройката да вземат трите точки. Имаме класата да го вземем този двубой. Надавам се и Клранга да избухне!“, завърши Витанов.