Петър Колев: Имам сантимент към онзи другия Берое, от който бях част като футболист! Не мисля, че клубът ни има някакъв план

0
Снимка: beroe.bg
-
-

Съдбата често ни поднася интересни обрати. Така се случи и с треньора Петър Колев, когото феновете на Берое решиха да освободят от клуба в началото на миналата година, а сега именно той се изправя на пътя им в решителния бараж за място в елита. Специалистът ще изведе Спортист Своге в ролята на аутстайдер, но със сигурност всички в състава му ще са амбицирани да изненадат съперника си и да постигнат исторически успех. Ето какво сподели Колев в интервю за „Мач Телеграф“

– Г-н Колев, ясна ли е вече групата Ви за баража и имате ли проблеми около състава си?
– Всички налични футболисти са в групата и са с нас във Велико Търново. Всеки иска да е съпричастен и да подкрепя колегите си, дори и да не може да вземе участие. Имам известни въпросителни около състава, като във всеки отбор. Двама души са с проблеми и по-късно ще преценим дали ще могат да играят.

– Какво според Вас беше основното обстоятелство, което ви изведе до участие в този мач?
– Не допуснахме големи колебания през сезона. Ако все пак имаше такива, бързо успявахме да се върнем към положителните резултати. Ключово беше и силното начало на пролетния дял. Въпреки трудната програма, успяхме да вземем солиден брой точки. Другите отбори допуснаха по-дълги лоши серии. Първенството бе интересно и трудно, макар и не чак толкова качествено. Силите са доста изравнени.

– А кои ще са козовете Ви срещу Берое?
– Ролята на аутстайдер и психическата необремененост. Това може да ни помогне да разгърнем нашия потенциал. В хода на сезона, когато не бяхме фаворити, стигахме до положителни резултати. Обратно, колебанията идваха, когато играехме с отбори по-назад в класирането и ние бяхме сочени за фаворит.

– Гледахте мача на Берое с Хебър в последния кръг, наясно ли сте с нивото на противника и проблемите, които има?
– Не се интересувам пряко от това, което става в клуба. Всеки, който се бори за своето оцеляване в елита, очевидно има своите проблеми. Въпреки това, който и да се беше оказал наш съперник в този двубой, щеше да е фаворит.

– Има ли реваншизъм у вас спрямо Берое?
– Реваншизъм нямам към никой. Така е и в живота, така е и във футбола.

– А някакъв сантимент към старозагорския клуб?
– Имам сантимент към онзи другия Берое, от който бях част и като футболист преди години. Стадионът беше пълен и истинските фенове бяха там, за да подкрепят отбора. Към настоящия клуб имам противоречиви чувства.

– Има ли план А и план Б в Спортист за това, което ще се случи на клуба след баража?
– Не мисля, че има някакъв план. Явно ще се работи много бързо и на парче. Като цяло в повечето клубове, при това не само във Втора лига, липсват дори краткосрочни стратегии. Това е сериозен проблем за футбола ни като цяло.

loading...