Пелето: Левски играе приятен за окото футбол, наслаждаваме се! Защо да не станем шампиони? (ВИДЕО)

0
veterani (4)
-

Бившият футболист на Левски – Станислав Ангелов – даде интервю за клубната телевизия. В навечерието на домакинството на Лудогорец Пелето си спомни за знаменития гол в мрежата на разградчани през сезон 2012/13, когато „сините“ бяха на един мач от титлата.

„Много равностоен мач, сериозна битка се получи. Беше много интересен и приятен. Може би най-емоционалният за мен момент, след като отбелязах. Щеше да падне стадионът. Още я нямаше новата трибуна, имаше само заграждения там. Хората изтръпнаха и бяха изпълнени с екстаз“, започна Ангелов.

„Имаме заучени фрази, мач за мач. Професионалният спортист не може да остане на вълната на предния двубой, независимо дали е победил, или изгубил. Загубата винаги трябва да те мотивира, а победата не трябва да те превъзбужда, защото след три дни идва нов мач и трябва наново да се доказваш“, продължи той.

„Слушам редица футболни коментатори, че отборът много почивал, много тренирал. Всеки дава някакви мнения. На мен ми харесва, че отборът до последните минути играе с много добра кондиция, непримиримост и постига резултата, който е благоприятен за него. Някой път се получава, друг – не. Цялостната картина ми вдъхва увереност, че тези голове не идват само защото имаме късмет. Момчетата тренират сериозно и нещата функционират добре“.

„Аз оценки как ще давам? Не мога да давам. Не е моя работа. Всеки си изпълнява задълженията и аз само мога да ги подкрепям. Смятам, че загубихме незаслужено точки. Играхме по-добре от Локомотив Пловдив, имахме възможност да ги победим. С Крумовград не стана хубав мач. Виждам едно добро представяне на хубаво ниво и ако го задържим, ще имаме възможност да се борим и защо да не спечелим титлата“, смята Станислав Ангелов.

„Кой изтъква, че няма дълбочина в състава? Всеки изтъква нещо. Когато имаш дълбочина, а нямаш достатъчно мачове, имаш много добри футболисти на скамейката. Те не са в добра форма и започват да се сърдят. Ротациите тогава трябва да са много прецизни, което усложнява целия работен процес. Смятам, че Левски има много добри футболисти. Дори сред младите, които влизат активно, сериозно. По най-добрия начин заместват тези, на мястото на които влизат. Имаме добър отбор. Треньорът ще си каже дали има нужда от нови попълнения и къде има слабости в работния процес. Това не е наша работа. Не смятам, че има липса на състезатели. Засега се държат в добра кондиция и са здрави. Ако се продължава така, не е страшно, че нямаме по-голяма дълбочина“.

„Има страшно много млади момчета. Въпросът е как ги развиваме и как се интегрират във футболния свят. Понякога леко се превъзбуждат и това забавя развитието им. Понякога не могат да разгърнат възможностите си, които имат. Това вече е въпрос на много специфична работна дейност. Напипали сме ваксата с някои от момчетата, продължават да работят и им се дава шанс. Не съм привърженик много на думата шанс. Как да го даваш? Той трябва да се извоюва. На всяка тренировка трябва да показва, че е достоен за шанса, който бленува и желае“.

„Няма да издаваме къде са силните страни на Лудогорец. Шансовете са много големи. Имаме си възможности. Мен не ме интересува срещу кого играем. Отборът играе добре, приятен за окото футбол. Наслаждаваме се. Имаме си слаби и силни страни, ще наблегнем на тях и се надявам да се поздравим с една победа“, каза още Пелето.

loading...
#
предишна статияДоброто число 7 връхлетя Левски
Следваща статияВ Марек притеснени от съдията на мача с дубъла ЦСКА 1948