Павел Колев обеща пълна прозрачност и заяви: Локомотив има една от най-верните публики, ако не и най-вярната, която съм виждал

0
-

Новият изпълнителен директор на Локомотив (Пловдив) Павел Колев беше представен на пресконференция на “Лаута”. Бившият шеф в БФС и Левски заяви, че ще защитава интересите на “смърфовете” и обеща стремеж към абсолютна прозрачност.

„Друго е когато влезеш в кухнята. Сигурен съм, че има неща, с които не съм наясно. Ще ми трябва малко време да се запозная със спецификата на Локомотив. Не бягам обаче от отговорност. Мога да поема ангажимент за абсолютна публичност – това, което знам аз, ще го знае и публиката на Локомотив. Ще се опитаме клубът да работи по-максимално прозрачен начин и да изпълни основните си цели. Тук съм по покана на г-н Сотков и с одобрението на г-н Крушарски, ще се опитам да защитя максимално интересите на клуба, да развием това, което е постигнато – то не е малко. Видях отвън, че купи усилен труд, сърцето на футболната икономика се изгражда в момента. Завърши ли се, за Локомотив ще настъпят много по-добри времена“, каза Павел Колев в Пловдив.

„Лесно е да се променя, когато нямаш представа къде си. Не се прави така според мен. Първо искам да се запозная с хората, след което трябва да чета доста, да се запозная в максимално кратък срок с документацията. Не съм запознал още с никого от персонала, не съм си стиснал ръката с никого. След като се запозная с всички и изкоментирам какви очаквания имам аз, ще видим дали имаме общо бъдеще. Ще имаме нови хора в екипа вероятно. Идеята е администрацията да работи бързо. Трябва да се погрижим клубът да започне да генерира повече приходи. Трябва да отворим нови хоризонти за приходите. Трябва да се приключи с това схващане, че всеки собственик едва ли не трябва само да натиска бутона за изваждане на калкулатора.

Локомотив има една от най-верните публики, ако не и най-вярната, която съм виждал. Трябва да изградим отлична комуникация с привържениците. Трябва да знае кои са и къде са феновете на отбора, защото съм убеден, че има и такива в чужбина. И трябва, разбира се, да монетаризираме тази любов.

Клубът да се развива, това е естествен процес. Ще трябва някакво време, но концепцията горе-долу е ясна. Видяхме се с Томаш, вчера имахме среща, основните точки са ясни – подготовка, някаква променя в състава предстои, инициирана основно от него, разговаряме и чистим тези неща, нямаме много време. Лагерът мисля, че започва на 25 юни. Томаш има договор за още една година, не съм коментирал с него желание да напусне, ако има желание, разбира се, би трябвало да го заяви. Не го познавам, не знам как работи, не мисля, че с моето идване трябва да се сменя треньорът. Ролята на спортен директор също е много важна, категорично смятам, че това не е част от моите задължения, но ще се опитам да помогна, защото и времето е кратко, трябва да се работи бързо“, допълни новият шеф на „смърфовете“.