Павел Колев: Не мога да взема решение дали ще бъде прието дарението на Пеевски

0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че не може да вземе еднолично решение за дарението направено от страна на Делян Пеевски. Депутатът от ДПС, чрез негова фирма преведе 500 хиляди лева на Левски.

„Аз като изпълнителен директор не мога да взема решение дали ще бъде прието дарението на Делян Пеевски. То вече е в нашите сметки. Утре ще имаме събрание на Управителния съвет и ще бъде взето решение“, коментира Колев.

„Най-големите дарители са феновете. Публиката отделя от залъка си и събра над 1,5 милиона лева за последните 2 месеца. Предвид активността на феновете би трябвало да можем да се справим и без това дарение. Когато идва без условия и цели да помогне на клуба казус не виждам. Когато даренията идват с политическа цел тогава би имало проблем, но нямам такива индикации. Единственият контакт, който съм имал е с изпълнителния директор на фирмата дарител. Надявам се да има още дарения. Има огромен интерес към кампанията. Тя върви повече от успешно. Икономическата ситуация не е розова, но се надявам повече хора да помогнат на Левски“, добави той.

„Водим разговори с фирми, които да помагат, но тези неща стават бавно. Нямам информация какво ще обяви утре Васил Божков. Последните няколко дни нямам връзка с него. Наско Сираков е загрижен за бъдещето на Левски. Това е нормално. Имахме доста теми за обсъждане.“

„Платихме част от заплатите благодарение на феновте. Взехме глътка въздух. Футболистите тренират с огромно желание. Все още имат право футболистите да разтрогнат договорите си, но за момента няма такива индикации. Не сме имали разговори за разтрогване на договорите на играчите. Не сме водили разговори с футбоолистите с изтичащи договори. Трябва да разпредделим оскъдните средства в касата, за да покрием наложащите плащания. Засега се справяме добре. Бих призовах хората да мислят рационално и да помагат с колкото могат. Администрацията има нужда от лидер. Би било перфектно, ако той се казва Наско Сираков“, каза още Павел Колев.