Павел Колев: Мариани разбра същността на Левски и го заобича! Не играеше за пари (ВИДЕО)

0
davide mariani 3

Агенцията, която се грижи за интересите на Дабиде Мариани -FPA Fairplay Agency, разпространи кратко филмче, озаглавено „Историята зад трансфера“. В него се разказва за преминаването на швейцарския халф от Левски в дубайския Шабаб ал-Ахли. За правата на 28-годишния плеймейкър в касата на сините ще постъпят 1,417 милиона евро.

Треньорът на сините Петър Хубчев изчетка Давиде: „Давиде Мариани се доказа като истински колективен играч. Правеше всичко в полза на отбора, а не в своя собствена“.

Изпълнителният директор Павел Колев допълни: „Давиде е лидер. Когато имаше млади играчи в съблекалнята, това е много важно. Младоците имат нужда да бъдат направлявани, учени и дисциплинирани. Давиде бе човек, който знаеше как да им предаде опита си. Той е един от малкото чужденци, които познавам, които разбраха същността на клуба и го заобичаха. Не играеше за пари, а за това, че обожава работата си“.

Играчът пък разкри как се е стигнало до сделката: „Оставих истинско предизвикателство зад гърба си. Трите дни преди трансфера бяха всъщност като едно дълго денонощие. В крайна сметка скочих на самолета след последния ми мач за Левски (б.р. – при 3:1 над Ботев на Терена“, в който той вкара 2 гола), без въобще да спя. Отидохме първо в Цюрих, откъдето трябваше да си прибера някои неща, а след това заминахме за Дубай (б.р. – с частния самолет на собственика на Шабаб ал-Ахли). Там също не спах, защото пристигнах много късно. Медицинските тестове пък бяха на следващата сутрин много рано. Винаги съм искал да играя за топотбор. Мисля, че сега съм в такъв и съм мотивиран както никога през живота си.

Нищо не идва лесно. Не можех да си представя, че ще получа такива условия. Със сигурност пак бих направил отново всичко, което съм правил до момента. Казаха ми, че Шабаб ал-Ахли е класен отбор. Мога да се развия във всички направления – физически, технически, тактически“.

Мениджърът на Мариани Дино Ламберти заяви, че Левски е бил голям трамплин за клиента му. „Познавам собствениците на Шабаб ал-Ахли от повече от 10 години. Това бе добра сделка за двете страни. Това е отлична стъпка за Давиде. Работим заедно от дълго време. Винаги съм му казвал, че ако се труди упорито и използва оптимално възможностите, може да се озове в добър клуб. Винаги е бил фокусиран върху задълженията си и е правил жертви. Сега получава това, което заслужава. А това не се случва на всеки добър играч. На него щяха да му се получат по-лесно нещата, ако бе национал. Но той не бе такъв и така не получаваше необходимото медийно внимание. Затова и се нуждаеше от повече късмет. Но в Левски той си изгради отлична репутация“, заяви агентът. В новия си клуб Мариани ще получава по над 100 хиляди евро на месец.

Оставете коментар

avatar
2000
  Абонирай се  
Известие от