Първо в Кота спорт! Бивш шеф на Нефтохимик купува колодрума в Бургас

0
kolodrum
-

Бившият собственик и шеф на Нефтохимик Николай Филипов е закупил по-голямата част от парцелите в бургаския колодрум. Мястото все още се нарича колодрум, но реално не изпълнява тази функция от средата на 90-те години на миналия век. Тогава мястото бе преустроено като паркинг.  Там до 2017 години се помещаваха сервизните помещения на КК Бургас, но сега всичко съборено.

Сагата около колодрума започва през 2006 година, когато местният парламент гласува смесено дружество между община Бургас и Понс холдинг. Планираше се върху терена да бъде изграден нов закрит колодрум, два хотела и допълнителни атракциони. Общана инвестиция се изчисляваше на 80 милиона евро. Нищо подобно обаче не се случи.В клаузите на договора обаче имаше скрити капани, които позволиха на частния инвеститор да вдигне рязко капитала, а общината да остане с трохи като собственост. След това теренът бе залаган и ипотекиран пред различни банки, за за попадне под контрола на структури близки до енергийния олигарх Христо Ковачки.

В крайна сметка се стигна до разпродажба на имота. Според информация на Кота спорт по-голямата част е купена от Николай Филипов. Той има солидни инвестиционни намерения. Планира се да бъдат построени жилищни сгради, административни и търговски площи. Мястото е с отлична локация, което позволява да се продава много изходно.

Филипов бе собственик на Нефтохимик в периода 2011 – 2014 година. Той се окказа от управлението и издръжката на клуба, заради липсата на подкрепа от местната власт и невъзможността да се реализират инвестиции с реален хоризонт на възвръщаемост.

loading...
#
предишна статияШави се моли Кунде да се възстанови за Ел Класико
Следваща статияТунчев: Добре е, когато не губиш! Дано срещата във Враца вече да е забравена