Първи букмейкър напуска България след забраната за хазарта

1
thumb 1040x585 mg 3400

Международният букмейкър betway спира дейността си в България след влизането в сила на забраната за хазартната реклама в страната. Компанията прекратява дейността си от 27 май, като посочва, че решението е взето трудно.

Хазартната компания е основана през 2006 г. с централа в Малта и предлага спортни залагания и онлайн казино. Betway има офиси още в Лондон и Южна Африка. Тя е дъщерна на Super Group и притежава лицензи още във Великобритания, Малта, Италия, Дания, Испания, Белгия, Германия, Швеция, Мексико, Южна Африка, Португалия, Ирландия, Полша, Франция, Аржентина и Съединените щати.

Компанията получи лиценз от Националната агенция за приходите в началото на 2022 г., който е със срок до началото на 2027 г., показва справка на Economic.bg в регистрите на НАП.

Betway се листна на фондовата борса в Ню Йорк в началото на 2022 г. чрез сливане с дружеството със специална цел за придобиване (SPAC).

Тя е спонсор на английския футболен отбор West Ham United.

Компанията е първата, която напуска България след почти пълната забрана на хазартната реклама. Идеите за промени бяха внесени от ГЕРБ и ДПС, а в изготвената оценка на въздействието към тях не бяха разглеждани подобни опции. Приемането им се случи единодушно от всички депутати под облаците на предстоящите избори, както и по време на преговори за смяна на собствеността на собственика на „Нова телевизия“ United Group.

5 1 vote
Article Rating
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Ичко
Ичко
1 месец по-рано

Чао чао!!!😄😄😄