Отборите от областните групи вече с право на 7 смени

0
-

Българският футболен съюз направи промяна в Наредбата за първенствата и турнирите за сезон 2023/24, която касае аматьорските отбори от областните групи. Те вече ще имат право на 7 смени, разпределени в не повече от 3 прекъсвания по време на мач, а в протокола за срещата могат да фигурират до 9 резервни състезатели.

„На 1 август в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив се състоя предсезонната среща с представителите на клубовете от „А“ областна група за мъже. Тя бе ръководена от председателя на ЗС на БФС Пловдив г-н Огнян Златков, който информира, че от новия сезон и отборите от четвъртото ниво на футбола ни ще бъдат част от регистъра на електронното първенство, което им позволява да вписват футболистите и треньорския щаб по електронен път и им осигурява допълнителни улеснения от административно естество.

През сезон 2023/2024 г. клубовете от Четвърта лига ще имат право на 7 смени, разпределени в не повече от 3 прекъсвания по време на мач, а в протокола за срещата могат да фигурират до 9 резервни състезатели. Регламентът за провеждането на шампионата в пловдивската „А“ окръжна група остава непроменен, включително баражът между третия и седмия в крайното класиране на Първа и Втора група от втората фаза.

Координаторът на пловдивската зона Атанас Узунов отправи препоръки към комплектоването на екипировката на клубовете от тази знакова за футбола в Югоизточна България аматьорска група.

По време на организационната среща бе изтеглен и жребият за новия сезон, който разпредели 20-те клуба в два потока по 10, и бяха уточнени датите от календара за провеждането на 18-те кръга от първия етап на първенството.

Недирижираният жребий разпредели в различни подгрупи двата пловдивски отбора, както и двата клуба от община Първомай – Градина и Борислав. На територията на община Садово ще се играят мачове и от двете подгрупи – Спартак Болярци се падна в Първа подгрупа, а Садово и Марица Милево ще се подвизават във Втора. Жребият обаче събра в Първа „А“ областна подгрупа всички тимове от община Калояново – Чернозем, Дълго поле и Житница.

Първенството в пловдивската „А“ ОФГ стартира през уикенда 19-20 август“, написаха от БФС.