Отборът на Югозапада спечели Прегледа на талантите в Трета лига

0
yugozapad otbor

Сборният тим на Югозападна Трета лига спечели с 3:0 днешния финал срещу Северозапада в подновената надпревара Преглед на талантите в Трета лига.

След над 15 години прекъсване Българският футболен съюз и Аматьорската футболна лига възобновиха традициите на надпреварата между най-обещаващите млади футболисти в аматьорския футбол с турнира, който се проведе от 7 до 9 юни на терените на Национална футболна база „Бояна“. Основен партньор на инициативата е компанията Money Plus, която осигури и шампионския трофей за победителя.

Във финалния сблъсък Югозападът не остави съмнение в превъзходството си и се наложи с класически успех след попадения на Христо Радков, Марио Георгиев и Георги Илиев.
Преди това в драматичен двубой сборният тим на Североизточна Трета лига победи Югоизтока с 3:1 след изпълнения на дузпи (2:2 в редовното време).

Четирите сборни отбора от четирите първенства в Трета лига бяха съставени от по 20 футболисти до 21-годишна възраст, които в рамките на тези 3 дни имаха възможност да разкрият качествата си пред представители на професионалния футбол. Отборите имаха право да впишат и до трима играчи до 23 годишна възраст, с изричното условие, че нито един от състезателите не е подписвал професионален договор.

Двубоите в Дома на футбола преминаха при отлична организация и сериозен интерес от страна на треньори и представители на клубове от Първа и Втора професионална лига. Една от дългосрочните цели на надпреварата е и сформиране на по-конкурентноспособен аматьорски национален отбор на България.