Отборът на Валентино Роси представи цветовете си сезон 2023 в MotoGP

VR46 Ducati 1
-
-

Екипът на VR46 Ducati, чийто собственик е легендата на MotoGP Валентино Роси, представи своите цветове за сезон 2023 в кралския клас.

Отборът запазва основната си цветова схема от 2022 година, като базовият цвят ще бъде сив, а към него отново ще има две ленти. Едната от тях ще бъде в оранжево, а другата в традиционното за Доктора електриково жълто.

Пилоти на VR46 Ducati и през този сезон ще бъдат двамата италианци Марко Бедзеки и полубратът на Роси – Лука Марини. За Бедзеки това ще е втора година в MotoGP, като в своя дебютен сезон в кралския клас той спечели един полпозишън (Тайланд) и се качи веднъж на подиума, финиширайки трети в Нидерландия. За Марини пък това ще бъде трети сезон в MotoGP, където неговият най-добър резултат са две четвърти места от стартовете в Австрия и Сан Марино през миналата година.

През сезон 2023 отборът на VR46 Ducati ще разполага с миналогодишния модел на мотора на Ducati – Desmosedici GP22, който изведе Франческо Баная до световната титла в MotoGP. В провелия се в началото на февруари първи предсезонен тест в Малайзия Марини беше най-бърз в края на третия ден на изпитанията на „Сепанг“.

loading...