От Струмска слава с прекрасна инициатива за бъдещите футболисти от Радомир

0
19
-
-

Двама представители на Струмска слава организираха прекрасна инициатива, свързана с бъдещи свои наследници на футболния терен. Ето какво написаха от клуба на официалния си сайт:

По идея на един от най-добрите треньори в юношеска възраст и част от школата на радомирския клуб – Родислав Иглев, двамата с голмайстора и местен любимец Александър Аспарухов, посетиха ученици от СОУ „Христо Смирненски“ в Радомир. Школото отскоро се гордее с чисто новите спортни площадки, които включват футболен терен, както и място за баскетбол, волейбол, бадминтон и други.

Идеята на момчетата от Струмска слава бе прегърната от директора на училището Румяна Давидкова, а в ролята на домакин влезе Десислава Банкова – учител по физическо възпитание.

Родислав и Александър бяха посрещнати от ентусиазираните, но и леко притеснени ученици, от първи клас и получиха доста въпроси по всякакви теми, свързани с футбола.

„Това е начинът да запалим децата по футбола – като бъдем близо до тях и им разкажем от първо лице колко е хубаво да спортуваш. Вместо да седят пред компютрите, много по-добре е да спортуват, защото спортът изгражда навици“, коментира Александър Аспарухов.

Струмска слава набира деца за най-малката си група – родени 2016/2017 година.

Запиши се и ти и стани един от нас…

loading...