От Пирин казаха защо е наказан Ковальов и остава ли в отбора

0
atanas dafinov
-
-

Голям скандал с наказан футболист гръмна на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград. В навечерието на визитата в Разград и последвалото 0:4 срещу „Лудогорец“ от групата на орлетата беше изваден титулярният вратар Максим Ковальов, което взриви недоволството на ултрасите и предизвика разнопосочни коментари, в които цялата вина за случилото се бе хвърлена върху управителя Атанас Дафинов. В профила на тартора на фракцията „Пирин SS” Константин Капчин се появи чат с украинеца, в който футболистът дава своята версия за конфликта.

„Наказан съм до вторник. Отстраниха ме, защото попитах кога ще започнат да се изплащат дълговете. Ръководството на отбора ми каза кой съм аз, за да питам за парите“, написа футболистът.

Struma.bg се свърза със спортния директор Николай Петрунов, който беше лаконичен: „Наказан е за разваляне на дисциплината. Санкцията важи само за мача с „Лудогорец“.

Това потвърди и старши треньорът Иво Тренчев. „Ние не сме свалили доверието си от Макс, обичаме го заради изявите му на терена. Но си има време и начин да комуникира с ръководството на клуба, а той премина границата вече няколко пъти. Още повече че закъснението с парите не е голямо. В „Пирин“ винаги е било сложно, трябва всички да проявяваме малко повече търпение и разбиране за тежката ситуация, в която се намираме“, коментира пиринският наставник.

Думата вчера поиска и Ат. Дафинов. „В „Пирин“ драма няма. Наказанието на Ковальов е за системно неспазване на йерархията и не е дошло от нищото. Бяхме длъжни да вземем мерки, за да не допуснем анархия в съблекалнята. Максим е умно момче и се надявам да разбере къде е сгрешил. Той си остава част от отбора. Няма драма и с парите. Заплатите се изплащат в срок, колкото до премиите, за тях не е заложен конкретен период за погасяване. Правим всичко възможно да решаваме проблемите“, увери силният човек на „Дъбравска“ 1.

 

loading...