Отбор от Четвърта лига взима полски халф и трима нигерийци

0

Впечатляваща селекция извърши Искър (Нови Искър). Новакът в столичната Четвърта лига започна новата 2020 година със сериозни амбиции за високо класиране. Искър завърши есенния полусезон на престижното пето място с 16 точки и голова разлика 37:27 (5 победи, 1 равен, 6 загуби).

Тимът започва зимната си подготовка на 19 януари от 12:00 часа на стадион в кв. “Кумарица”.

Най-интересно е, че на проби идват трима нигерийски футболисти. Най-познатото име е 19-годишният халф Бари Самюел, който за последно е бил в Банско. С него силите си ще опитат 21-годишен център-нападател и 24-годишен защитник.

Перлата в селекцията на Искър се очаква да бъде полски халф. Той е 20-годишен и е студент в България. В родината си е играл в аматьорските дивизии.

Напускащи няма на този етап от Нови Искър.

Сигурните нови попълнения са: Златомир Костов (халф, защитник, от Левски Чепинци), Юлиян Паунов (халф, Мрамор), Мирослав Петров (офанзивен халф, Ком Годеч), Веселин Миликин (Бенковски Костенец) и Ивайло Петков (Костинброд).

Ръководството на Искър очаква покана от организаторите за някои от трите зимни турнира в Софийско. Предстоящите съперници в контролните срещи ще се уточняват в движение.