От Левски Брест с позиция за мача,който играха срещу…жени!

0
botev tranchovitsa levski
-
-

От ръководството на тима от А ОФГ Плевен Левски (Брест) ,коментираха пред Football24.bg, своята позиция относно скандалния мач срещу Ботев (Трънчовица).

Припомняме, че отборът от Трънчовица излезе изцяло с жени за този мач, тъй като поради контузии и лични ангажименти отборът не успя да сглоби състав.

В крайна сметка съвсем в реда на нещата отборът от село Брест получи служебна победа с 3:0, като противникът според ръководните органи не се е явил на срещата.

Публикуваме позицията на Левски (Брест) пред нашата медия, без редакторска намеса:

След като Кметство “Трънчовица” явно изрази своето мнение по въпроса чрез официалната си фейсбук страница, мислим че е редно и ФК “Левски” Брест да изкаже гледната си точка за това “събитие”, а именно футболната среща между ФК “Левски” Брест и ФК “Ботев” Трънчовица, състезаващи се в А ОГ – Плевен (Мъже) – Сезон 2023/2024.

Доста последователни години отборът на Ботев Трънчовица доминираше в А ОФГ – Плевен, ставаше първи, и ни побеждаваше, но ние не се оплаквахме и не водихме никога жените си да участват в мачове, в които бихме загубили. Излизахме на терена, дори и на най-негостоприемните такива, и се борихме, колкото позволяват силите ни, но бяхме мъже с високо вдигнати глави, независимо дали губим или печелим.
На нашия отбор доста пъти през изминалите сезони се е налагало да отменяме футболни срещи, но не винаги са били удовлетворявани молбите ни по една или друга причина. Това е решение, което взимат двата клуба и сами преценяват, дали да дадат съгласието си или да откажат отменяне на срещата, съгласно наредбите на БФС.
Случилото се миналия уикенд е грубо нарушение на правилата на футбола, тъй като този спорт е еднополов и подобни срещи са абсолютно забранени. Мъжете и жените са равноправни, но участват в различни състезания, според правилата на БФС. По незнайно какви причини, дежурния делегат и главния съдия е разрешил подобна среща да започне, и то защо – за да се избегне сериозно наказание на гостуващия отбор или евентуално наказаните да бъдат съдиите, защото за някои правила не съществуват.
Тук идва и един от въпросите ни: Кой от администрацията на ОС на БФС – Плевен разреши подобни сцени ?
Защо на подобни футболни делегати и съдии се позволява да свирят дори в аматьорския футбол ?

За този двубой, който се явяваше като дерби между първия и втория от миналия и този сезон, на стадиона е имало около 200/300 души за да наблюдават мъжки футбол, но са станали свидетели на “цирк” от страна на гостуващия отбор, като на загрявката на терена са били част от футболистите (мъже) на гостуващия отбор, но минути преди началото на мача на игрището са появяват 10 дами облечени в екипа на ФК “Ботев” Трънчовица.
Последно, но не на последно място, да отправяш заплахи към длъжностни лица от областната администрация на БФС и към ръководители във ФК “Левски” Брест, не е много спортсменско и футболни срещи по този начин не се печелят ! Играта е за хората, за публиката, която идва по стадионите и споровете се решават на терена, а не извън него с мутренски приоми.
Ръководството и поддръжниците на ФК “Ботев” Трънчовица нека се радват на представлението си.

НИЕ СМЕ ГОРДИ, ЧЕ СМЕ ЧАСТ ОТ ФК “ЛЕВСКИ” БРЕСТ И ПОДОБНИ ПРОВОКАЦИИ НЕ НИ ЗАСЯГАТ, ПО-ЗАДРУЖНИ И СПЛОТЕНИ СМЕ ОТ ВСЯКОГА, СЪВЕСТТА НИ Е ЧИСТА И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕ НАСЛАЖДАВАМЕ НА ФУТБОЛА.

П.П.
И “черешката на тортата” е решението на ОС БФС – Плевен, които на 25.03.2024 наказаха гостуващия отбор със сл. загуба с 3:0 и парична глоба от крупната сума 150 лв.
Това е в пълен разрез със всякакъв морал, като от деня на мача има зрителски кадри как се проверяват състезателите на гостуващия отбор от господата съдии, а след това и домакинския отбор е принуден да участва в този “цирк”, понеже им е заявено, че ако мача не започне те ще загубят служебно.
Тук идва и въпроса, докога ще се толерира глупостта и простотията, това е ли е промяната на новото ръководство на БФС, така ли ще се издигаме и ще градим футбол в България. Кога ще се вземат адекватни решения и ще има заслужени наказания за делегати, съдии, отбори и областни ръководители на БФС ?